VV Hardegarijp

Siebe Nicolai voetbaldagen

De Siebe Nicolai voetbaldagen is een begrip in Hurdegaryp. Deze voetbaldagen is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement geworden voor kinderen van de basisscholen.

De voetbaldagen in vernoemd de erevoorzitter die in het verleden ruim 20 jaar voorzitter is geweest bij de lokale vereniging.

Vraagstuk

Op 12 en 13 augustus 2014 organiseerde VV Hardegarijp voor de 6e keer de Siebe Nicolai Voetbaldagen te Hurdegaryp. Tijdens deze dagen moesten zo’n 130 kinderen vermaakt worden met een heuse voetbaldag. De organisatie van VV Hardegarijp was daarbij op zoek naar een invulling om de dag op een indrukwekkende manier te openen en kwamen met die vraag bij BBFreestyle.


Oplossingen

De Siebe Nicolai Voetbaldagen zijn vernoemd naar erelid Siebe Nicolai die gedurende 20 jaar voorzitter van VV Hardegarijp was. Deze dagen worden georganiseerd ter nagedachtenis aan het vele goede werk dat de heer Nicolai voor VV Hardegarijp heeft verricht. In 2009 is dit evenement gestart en inmiddels een traditie geworden voor de jeugd van de basisschool. Ter opening van het evenement op dinsdag 13 augustus werd er een freestyle voetbalshow gegeven door freestyler Bjorn Boes. Verder deed de jeugd allemaal verschillende voetbal gerelateerde spelletjes, was er een Bingo voor de jongste jeugd en speelden de oudsten het smokkelspel en een sponsorloop.


Krista Broers
Organisatie Siebe Nicolai Voetbaldagen