Sport Fryslân

Vraagstuk

Op donderdag 28 mei 2015 organiseerde Sport Fryslân een grote sportdag voor kinderen met en zonder beperking. Hiervoor waren zij op zoek naar een spetterende opening en Sport Fryslân was al bekend met BBFreestyle en spetterende openingen. In 2014 was dit namelijk voor de opening van een voetbalkooi in de gemeente Noordwolde. Aanleiding was de vraag van de jeugd uit Noordwolde om nieuwe speelvoorzieningen. Vanuit het project Energiek Noordwolde is de wens opgepakt en werd BBFreestyle benaderd.


Oplossingen

In Noordwolde werd 17 april de voetbalkooi voor de vensterschool in Noordwolde officieel in gebruik genomen door onder andere wethouder Frans Kloosterman en freestyle voetballer Bjorn Boes. Bjorn Boes was actief tijdens de opening van deze gloednieuwe voetbalkooi, met een show voor alle aanwezigen. Voor de grote sportdag op 28 mei waren de freestylers Bjorn Boes en Tom Vegter van BBFreestyle actief in Heerenveen. Tussen de buien door gaven zij twee spectaculaire shows. Zo’n 600 enthousiaste kinderen met en zonder beperking kwamen naar Heerenveen om daar naast het Abe Lenstra Stadion de trucs te aanschouwen van de freestyle voetballers.


Allard Donker
Allard Donker
Informatiemanager
Het contact met Bjorn vooraf verliep goed. Bjorn nam bij vragen contact op en dacht aan de details om het optreden tot een groot succes te maken. Vooral de interactie met de kinderen was fantastisch bij de afsluiting. De interactie met de deelnemers is een zeer sterk punt van BBFreestyle.