SmartPool Tour – KNBB

De Koninklijke Nederlandse Biljartbond (KNBB) wilde rondom het 40e EK Poolen dat in Nederland (Veldhoven) werd gehouden van 19 tot 31 juli 2018 bijzonder uitpakken. Naast Side-events voor het EK wilde de KNBB het poolen interessanter maken voor kinderen en jongeren. De Koninklijke Nederlandse Biljartbond wist van het bestaan van ‘The Footpool Trailer’ van BBFreestyle en stelde BBFreestyle onderstaande vragen.

Vraagstuk

Hoe krijgen we de jeugd aan het poolen? Poolbiljart wordt veelal gespeeld in kroegen, waar de jeugd niet mag komen. Maar hoe brengen wij het poolbiljart naar de jeugd?


Oplossingen

SmartPool Tour! SmartPool is pool voor de jeugd, met een combinatie van wiskunde en poolbiljart. SmartPool brengt pool richting de scholieren, met als motto: poolen maakt je slimmer! Smartpool bestaat uit ter beschikking stellen aan scholen van mobiele pooltafels, een speciaal gemaakt lespakket waarin vraagstukken in wiskunde visueel, gemakkelijk en praktijkgericht worden uitgelegd aan de hand van poolsituaties. Ondersteunt met (ook te reserveren) events die verspreid door Nederland plaatsvinden. Deze events bestaan uit vier pooltafels, een ‘Footpool’ tafel, twee pannavelden, een DJ, Freestyle voetballer en complete aankleding en begeleiding.

Wat is het maatschappelijke belang van SmartPool?
Er is in Nederland een groot tekort aan technisch geschoolde vakmensen. De basis voor techniek wordt gevormd door bètavakken zoals wiskunde en natuurkunde. Gebleken is dat deze basis overeenkomsten vertoont aan poolbiljart.

SmartPool, zowel het scholenproject als de overige side events van het EK, wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.


Willem De La Rievera
Willem De La Rievera
Directeur Koninklijke Nederlandse Biljartbond