Kids United

Vraagstuk

Stichting Kids United, een voetbalclub voor kinderen en jongeren met een beperking, vierde in 2013 haar 10 jarig bestaan. De stichting is contributievrij omdat het bestuur van mening is dat geld geen belemmering mag zijn om te sporten met een beperking. De doelgroep heeft niet veel naast school en/of dagbesteding. Kids United maakt hun leven leuker. Elkaar ontmoeten, samen voetballen en wedstrijden spelen. Na het eerste contact in 2011 wordt er regelmatig geïnformeerd of BBFreestyle weer iets kan betekenen voor de kids.


Oplossingen

BBFreestyle beseft dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen gezond is of goed kan bewegen. Om deze reden willen wij dan ook iets voor de maatschappij betekenen. Onze keuze viel al snel op Kids United en daarom besloten wij direct om eens langs te komen op een training. Inmiddels verzorgen wij al vijf jaar lang demonstraties tijdens toernooien en op de slotdag van het seizoen. Tijdens de slotdag worden de kinderen naast een freestyle voetbalshow en clinic, ook vermaakt met verschillende opblaas voetbalattracties, alles geheel belangeloos.


Onno Kukler
Oprichter Kids United

Een ontmoeting met Boes in 2011 was de start van een prachtige samenwerking met BBFreestyle. Bjorn Boes kon wel een balletje hooghouden, maar dat kunnen er meer dacht ik toen. Maar eenmaal bezig konden wij onze ogen niet geloven! In het begin was het die jongen die zo goed kan hooghouden. Inmiddels is het gewoon Bjorn! De kids verheugen zich op zijn komst. Wij hopen dat deze prachtige samenwerking nog jaren mag duren.