Fonds gehandicaptensport

 

Vraagstuk

Tien leerlingen van Mariëndael locatie Doetinchem namen deel aan de watersportweek, die Menzis heeft geschonken. Met dit gebaar willen zij initiatieven om leerlingen met een beperking te laten kennismaken met sport actief ondersteunen.Tijdens deze week werden er allerlei leuke activiteiten ondernomen worden. Op donderdagmiddag werd er zelfs een speciaal programma voor de groep georganiseerd. Speciale gasten op deze middag waren: Rogier van Boxtel (voorzitter Menzis), Monique Kalkman (voormalig olympisch kampioen rolstoeltennis en rolstoeltafeltennis) en Bert van Marwijk (oud bondscoach). Om iets spectaculairs aan de middag toe te voegen was Menzis op zoek naar een speciale invulling. Zo kwamen ze uiteindelijk bij BBFreestyle uit.


Oplossingen

Tien kinderen van Special Heroes hebben deze week een speciale vakantieweek ontvangen van Menzis. Samen met hun ouders konden de kinderen een week lang sporten en watersporten op het eiland ‘Robinson Cruisoe’. In samenwerking met Menzis en Fonds Gehandicaptensport werden de deelnemers op de donderdagmiddag verrast. Monique Kalkman (Olympisch kampioene rolstoeltennis en tafeltennis), Roger van Boxtel (bestuurder Menzis), Bert van Markwijk (ex Bondscoach) en Bjorn Boes (Freestyle voetballer) brachten samen met een delegatie van Fonds gehandicaptensport en Menzis een bezoek aan dit eiland. Met een heuse persconferentie, tennisclinic en voetbalclinic kon deze dag niet meer stuk!

 


Renee Balkema
Renee Balkema
Manager Fonds Gehandicaptensport

Met de inzet van BBFreestyle hebben we een leuke, kwalitatief goede en laagdrempelige manier van het activeren van partnerships gevonden. Tijdens ons bezoek aan een groep meervoudig gehandicapte kinderen op het volledig aangepaste watersporteiland Robinson Crusoe midden in de Loosdrechtse Plassen wisten ze makkelijk een brug te slaan tussen deze doelgroep en de zware delegatie met directie en management van Menzis, voormalig bondscoach Bert van Marwijk, sportmarketeer Frank Van Den Wall Bake en managers van Special Heroes en Fonds Gehandicaptensport. Met de bal als middelpunt was met dank aan de mensen van BBFreestyle het ijs snel gebroken en werd er snel druk gevoetbald én met elkaar gesproken over hoe belangrijk sport is voor mensen met een handicap.