Figurant voetbal commercial

Adidas

Voetbalcommercial waar we trots op zijn!

Op sommige opdrachten zijn we wel heel trots, deze voetbalcommercial is er zo één. Een voetbalcommercial voor Adidas. Wat een wereld, wat een set, wat een shoot, wat een merk! Deze voetbalcommercial werd gefilmd door Media Monks uit Hilversum. En wij werden voor deze klus ingehuurd door goede bekende van ons, Select Sport Artists uit Londen.

Vraagstuk

Voetbalartiesten voor een commercial

Om de laatste minuut van een wedstrijd na te bootsen komt heel wat kijken. Een leeg voetbalstadion in Doetinchem was afgehuurd om op een winterse avond de voetbalcommercial op te nemen voor het bekende sportmerk. Met een compleet A1-team van een amateurvereniging in het rood en internationale straatvoetballers in het blauw zouden de acteurs compleet zijn. Daaromheen waren ruim 60 mensen bezig om bij te dragen aan het succes van deze commercial. Van mensen die op de tribune met fakkels stonden, tot kabelleggers tot camera mensen en regie, een waar circus dat voor een shoot van een halve dag werd opgetuigd. BBFreestyle werd door bekend Londens bureau gevraagd om straatvoetballers te leveren.


Oplossingen

Flitsende bewegingen, snelle moves en subtiele balbehandelingen

Straatvoetballers Nelson de Kok en Bjorn Boes werden ingezet voor deze voetbalcommercial. Door een verse sneeuwval werd het geduld van beide heren nog even op de proef gesteld. De start van de commercial werd hierdoor uitgesteld van 17:00 uur naar 22:00 uur en werd de hele klus nachtwerk. Met 30 man tegelijk werd het veld na uren wachten – op een sneeuwstop – sneeuwvrij gemaakt. Er werden shots gemaakt uit golfkarretjes en en flitsende beelden met camera’s aan bewegende masten. Rond 04:00 uur in de nacht vertrokken onze straatvoetballers naar het hotel in Amsterdam waar de volgende ochtend de studio shoots op het programma stonden in Studio Noord in Amsterdam.


Mike Delaney
Mike Delaney
Football Choreograaf